نمای کرتین وال

بازدیدها: 543

برای اولین بار کرتین وال توسط معماران مدرنیست در 50 سال پیش ابداع شد و اندیشه اولین نوع نما را در ذهن خود پدید آوردند .
اولین  نمای کرتین وال توسط مهندس معمار آلمانی بنام  والتر گروپیوس (۱۸۸۳-۱۹۶۹) طراحی و اجرا گردید.والتر گروپیوس برای اولیـــــن بار نمائی را که طراحـــــی کرده بود به نام Curtain Wall”” نامید. در پی چندین سال تجربه و بررسی نماهای شیسه ایی او توانست نمایی مهندسی و خود ایستا که در برابر تنش های احتمالی ساختمان ( باد ، زلزله و طوفان ) بسیار مقاوم بوده را به عرصه صنعت ساختمان ارائه کند . پس از آن وی جهت تدریس در دانشگاه به ایالات متحده دعوت شد و توانست در این شاخه بین المللی شناخته شود .

بعد از اولین طراحی و اجرای این سیستم توسط والتر ، هر روز بر پیشرفت سازه ای ، ظرافت بصری و معماری اینگونه نما ( کرتین وال ) افزوده میشود و در حال تکمیل و نو آوری می باشد ، که گروه مهندسی نمای برتر با دانش فنی و تجربه اجرای موفق دهها پروژه کرتین وال با بروز ترین شرکت های بین المللی عرضه کننده کرتین وال در تعامل بوده و جدید ترین المانها را تهیه ، تولید و اجرا میکند .

کرتین وال به سه دسته تقسیم می شود:

1.Stick Curtain wallSystem
2.Semi-Unitized Curtain wall
3.Unitized Curtain Wall System

 

1.Stick Curtain Wall System

در این روش اولین تکنولوژی سیستم نمای شیشه ای کرتین وال پیاده سازی شده است به صورتی که نما قطعه به قطعه ساخته می شود.

در این مدل از نما کرتین وال باید اول پروفیل های عمودی مولیون ها (mullion ) ابتدا نصب گردند، و بعد از آن پروفیل های افقی ترنزوم ها ( Transom ) نصب میشوند و در نهایت قطعات شیشه یا پوشش های دیگر روی سیستم نصب میگردند.

سیستمهای Stick  نسبت به مدلهای دیگر قیمت مناسبتری دارند .در این نوع نما کلیه قطعات در داخل کارگاه اندازه گیری وساخته میشود که در این حالت از هزینه حمل قطعات بزرگ ساخته شده کاسته می شود.از طرفی بدلیل اندازه گیری همزمان در سایت و ساخت قطعات، دیگر نیازی به کنترل های عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد، که این خود در زمان و هزینه بسیار صرفه جویی مینماید و دقت کرد را بالا میبرد .

2.Semi-Unitized  Curtain Wall System

با بررسی مهندسان و گذشت زمان که از ساخت اولین مدل کرتین وال شیشه ای گذشت روش ساخت  Semi- unitized پا به عرصه ظهور گذاشت و در طراحی و ساخت سیستمهای کرتین وال مورد استفاده قرار گرفت.

در این روش ابتدا پروفیلهای عمودی ( مولیون ها ) به صورت جداگانه نصب می گردند سپس فریم های پیش ساخته در کارخانه بین مولیون ها نصب میگردند. این قطعات ممکن است تا ارتفاع یک طبقه نیز ساخته شوند و یا مثلا به دو قطعه شیشه بدون دید
( اسپندرال “spandrel”) و شیشه قابل رویت تقسیم شوند.در مواردی که طول دهانه بزرگ بوده و شامل دو طبقه می باشد بهتر است از سیستم هیبرید استفاده گردد که سیستم مقاوم تری است( reinfororced).
این سیستم جهت نصب قاب به مولیون ها زمان زیادی را می طلبد .

 

3.Unitized Curtain Wall System

بعد از بررسی و تحقیق مهندسان و معماران به روش یونیتایزد که نسبت به دو مدل دیگر بهترین روش هوابندی و آب بندی کرتین وال در این مدل است ،این سیستم در واقع برای تکنولوژی مدرن اختراع شد که در این روش از کرتین وال میتوان گفت کاملا برای قابهای بزرگ پیش ساخته ابداع شده است .
در این روش بعد از طراحی و مدول بندی نما توسط تیم حرفه ایی گروه مهندسی نمای برتر ، دیتیل اجرایی و نقشه ها با محاسبات سازه ایی انجام میشود و دستور ساخت برای کارخانه تولیدی بعد از تایید کارفرما صادر میگردد که ساخت کلی قاب با پروفیل های مولیون ،ترنزوم و شیشه ها در محل کارخانه می باشد . که پس از حمل به پروژه ساختمانی توسط براکت هائی از قبل تعبیه شده بر روی نما نصب میشوند.
پروفیل های آلومینیومی مولیونها و ترانزوم ها به صورت نر و ماده به هم متصل می شوند. که این کار با قاپک های مخصوص نگه دارنده با جرثقیل و نظارت کامل قسمت کنترل سازه نمای برتر انجام میپذیرد .

در این روش کلیه مراحل ساخت در کارخانه تحت کنترل متخصصین گروه نمای برتر بوده و از دقت بالائی نیز برخوردار است. این روش بیشتر برای ساختمانهای مدولار در نما که سرعت بالائی نیز در ساخت دارند پیشنهاد میگردد.
اساس کار این روش به این صورت میباشد که ساخت پنل ها و کلیه پروفیل های به کار رفته به صورت نر و ماده ساخته میشود ، مثلا اگردر یک پنل پروفیل نر کار شده است در پنل کناری در همان نقطه اتصال پروفیل ماده مولیون به کار رفته است که در نهایت موقع نصب داخل هم رفته و به صورت یک پروفیل مجزا دیده میشود .